גל

חתימה על עסקת בניה גדולה מאוד ביישוב מספר ימים לפני בחירות לוועד חדש. האם חוקי

מספר ימים טרם בחירת ועד חדש ביישוב חתמו הוועד על עסקת בניה גדולה מאוד שלא הותירה מגרש אחד ביישוב וזאת במספר אזורים ביישוב. האם זה חוקי ? האם ניתן לבטלה ? ומה הדרך לפעול לביטול הגזרה .

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! עיסקת-בניה, גם אם איננה גדולה, חורגת מגדר הפעילות השגרתית של האגודה ושל וועד-ההנהלה שלה, ועל כן – ראויה לדיון ולהחלטה של האסיפה הכללית, ולליווי של ייעוץ משפטי צמוד, מקצועי ויסודי. הדבר הינו גם מעניינם של הוועד וחבריו, באשר תוצאה כושלת ומזיקה של עיסקה כזו עלולה להוות בסיס לתביעות אישיות כנגד האחראים לה. במקרה המתואר בשאלה, קשה להניח כי ההתקשרות בעיסקה נעשתה בחיפזון ובחשאי, ויש לברר אם נעשתה לאחר בדיקה ראויה, ואולי אף באישור ישן אך תקף של האסיפה הכללית. ניתן גם לצפות, כי גורם חיצוני אשר התקשר עם האגודה בעיסקת-בניה גדולה, דאג מראש כי העיסקה תלווה בעו"ד מצד האגודה(!), ממנו אמור היה להתבקש אישור גם לכך, כי חתימת מורשי-החתימה על הסכם-ההתקשרות נעשתה בסמכות וכדין. אם קיים חשש של ממש בהקשר לעיסקת-הבניה המדוברת ( על רקע סמיכות הזמנים בין ההתקשרות לתום כהונת הוועד ) – יש לפנות בדחיפות לוועד-ההנהלה או למזכיר האגודה לקבלת פרטים, וכן לערב את גורמי-הביקורת באגודה. יש גם לשקול גיוס של ייעוץ משפטי, כבר בשלב הבדיקה, מבלי לשלול פנייה מתאימה ליועץ המשפטי של האגודה ( אם ישנו כזה ). ברקע כל האמור אין לשכוח, כי יתכן והעיסקה – גם אם היא רחבת-היקף – הינה עיסקה טובה ומועילה, מבחינת האגודה וחבריה, וכי ההתקשרות תיבחן גם במבחן התוצאה.