משפטי– זאפ
משפטיפורומיםאגודות שיתופיותהרחבה ביישוב קהילתי גן נר

מנהלי הפורום

עו"ד מרדכי שחם

עו"ד מרדכי שחם

עוסק בעריכת-דין מאז נובמבר 1972. תחומי עיסוקו מקיפים מגוון ענפי-משנה בעולם-המשפט, בעיקר בתחום האזרחי והמנהלי, תוך התמחות בנושאי מקרקעין (במיוחד-מקרקעי-הלאום שבאזורי התיישבות חקלאית), תאגידים (במיוחד-חברות ואגודות-שיתופיות, וכן תאגידים סטטוטוריים), חקלאות וענפיה, מושבי-עובדים, וכן בכל תחומי החוזים (הן בניסוח לקראת חוזה, והן בהתמודדות מול קשיים ומחלוקות המתעוררים על רקע חוזים קיימים).

קביעת פגישה
0539367355
חזרה לפורום

הרחבה ביישוב קהילתי גן נר

יוס
יוסי

לאחרונה אושרה הרבחה בישוב קהילתי ע"י הוועדה הארצית לתכנון ובניהה. הישוב מונה מעל 600 גגות כיום. האם וועד האגודה הוא בעל המכות להמשך\עיכוב התהליך? האם התכנית ההרחבה צריכה לעבור אישור של האסיפה הכללית? או שהמסכויות הם של הוועד המקומי? תודה

RE:
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם

שלום רב! תוכנית להרחבה-למגורים ביישוב, לרבות ביישוב קהילתי, כרוכה לעתים במחלוקות, בייחוד כאשר מדובר במה שנראה כניצול פוטנציאל התרחבות אחרון לעתיד הקרוב. מיגוון הנושאים בהם עלולה להתעורר מחלוקת כולל מרכיבים של שטחים, אוכלוסיית-יעד, עיתוי, פיצול לשלבים בהדרגה, ניצול תשתיות קיימות, בעיות תחבורתיות, ציפיות לקליטת בני-המקום, ועוד כיו"ב. המחלוקת העולה מהשאלה, ככל שהיא קיימת – מוטב שתיפתר ע"י ציבור התושבים ביישוב, על דרך של בחינת צרכים ואפשרויות, תוך שילוב מירבי של חשיבה משותפת והתחשבות הדדית. החיפוש ( העולה מהשאלה ) אחר הגורם ( הקהילתי-התיישבותי או המוניציפאלי ), אשר יפעיל זכות או סמכות לכיוון זה או אחר – רצוי כי יתברר כמיותר, בעזרת הבנות ושיתופי-פעולה בין כל הגורמים המעורבים, במסגרת ציבורית-חברתית של היישוב. ממילא קשה להשיב על השאלה הנוכחית ללא בחינת כל מערכות הזכויות, המחויבויות, ההחלטות, הנסיבות והמסמכים, בנוגע להרחבה המתוכננת; ממילא גם יהיו ניסיונות לגייס כל גורם אפשרי לצד זה או אחר, אם לא ייפתרו המחלוקות בדרך המומלצת.