אבי קנופ

החזר דמי חבר באגודה שיתופית

שלום, הנני חבר אגודה כ 16 שנים, ולפני מס' חודשים מכרתי את ביתי בישוב ובנוסף, עזבתי את הישוב ועל כך הודעתי לוועד האגודה בכתב שכן אני חדל להיות חבר אגודה. שאלתי היא, האם אני זכאי להחזר של דמי חבר ששילמתי בעת רכישת המגרש לפני 16 שנים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! "דמי-חבר" באגודה, כפשוטו של המונח – הינם תשלומים תקופתיים שוטפים של השתתפות החבר בהוצאות קיומה וניהולה של האגודה השיתופית; סכומים משולמים אלה אינם ניתנים, כמובן, להחזר. אולם מהשאלה עולה, כי היא מתייחסת לתשלום חד-פעמי שנדרש ושולם בעבר בעבור רכישת זכויות לגבי הנכס, אשר נמכר לאחרונה. יש להניח, כי מחיר-התמורה שניגבה במכירה – כולל בתוכו את כל ההשקעות שנעשו בהקמת הנכס ( לרבות התשלום המדובר ), ומשקף את ערך הממכר בעת מכירתו. עם זאת, מוצע לברר ולבדוק את מהות תשלום-העבר המדובר ואת ייעודו, ולבחון את שאלת הזכות להחזר כלשהו או לפדיון – לפי תוצאות הבירור.