אבנר מולה

האם חובה להציג תעודת יושר למתמודד לוועד הנהלה באגודה שיתופית .

תעודת יושר

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! בשנת תשמ"א-1981, בה נחקק "חוק הגנת הפרטיות", נחקק גם "חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים", אשר מטיל הגבלות ואף איסורים ועונשים, למי שמשיג או מנסה להשיג, שלא כדין, מידע העלול לפגוע במי שנכשלו בעבר בעבירה. בין היתר, קובע החוק עונש על מי ש"השיג או דרש מן המרשם, במישרין או בעקיפין, מידע שאינו זכאי לקבלו, לשם העסקה או לשם קבלת החלטה בעניין האדם שהמידע נוגע לו." ( סעיף 22 של החוק ). אפילו כאשר המדובר בכהונה ציבורית, אשר עבר "נקי" נדרש לה בחיקוק ( להבדיל מתקנון-אגודה, שדינו כחוזה במישור הפרטי ) – יינתן המידע למועמד עצמו, ולאחר בדיקה ואישור של היועץ המשפטי לממשלה ( סעיף 7 של החוק ).