אילן מיכאלי

בחירה לתפקיד מרכז משק

פלוני ניבחר לתפקיד מרכז המשק למשך 3 שנים. במהלך תפקידו וללא קשר לממלא התפקיד. החליט הקיבוץ להאריך את התפקיד ל4 שנים. כאמור ללא קשר לנושא המשרה הנוכחי. שאלתי היא האם כל חריגה מ3 השנים מחייב אישור האספה הכללית או שינוי התקנון חל על ממלא התפקיד הנוכחי תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! אם תקופת כהונה של בעל-תפקיד באגודה נקבעה בתקנון, הרי כל חריגה ממנה מותנית בתיקון תואם של התקנון – תיקון המצריך הליך מיוחד באסיפה הכללית. באין קביעה בתקנון לגבי תקופת הכהונה בתפקיד שעל הפרק, הרי אם המינוי נעשה ע"י האסיפה הכללית – נדרשת החלטה ( רגילה ) של האסיפה כדי להאריך את תקופת-הכהונה שבהחלטת-המינוי; גם אם בהחלטת-המינוי של האסיפה לא נקבע משך תקופת-התפקיד – נדרשת החלטת אסיפה להארכת הכהונה, אם ההארכה המדוברת הינה מעבר למקובל באגודה לגבי אותו תפקיד. אם במהלך כהונה לפי מינוי ל-3 שנים, החליטה האסיפה הכללית על הארכה ( כללית ) ל-4 שנים – ניתן לראות את ההחלטה כמתייחסת גם ל"מרכז המשק" המכהן, אם לא נאמר אחרת בהחלטה. עם זאת - להסרת ספק ולמניעת מחלוקות מיותרות ( במיוחד אם החלטת-המינוי, בשעתה, נקבה בתקופה של 3 שנים לכהונה ), ראוי כי השאלה תובא בפני אסיפה כללית קרובה להחלטת-הבהרה: לאור חשיבות התפקיד של "מרכז משק" בקיבוץ – מילוי תפקידו צריך להיות נקי מספקות ומטענות, הן מבחינת ציבור החברים והן מבחינת בעל-התפקיד עצמו.