עודד

הזמנה לשימוע בענין הפסקת עבודה לחבר קיבוץ

חבר קיבוץ קיבל הזמנה לשימוע הנוגע להפסקת עבודתו, לאחר שעירב עו"ד בענין נשלחו אליו טענות שבעתין הוזמן לשימוע . בתוך השימוע טמון איום להפסקת עבודתו של החבר השאללות הנשאלות:האם טעונים חריפים (שניתן להפריכם או שלא ניתן לבסס אותם בסימוכין ועדויות) יכולים להיות עילה לתביעת דיבה או דרישה לחזור מהדברים

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! "חוק איסור לשון הרע" אמנם מכיר באפשרות הגנה למפיץ הדיבה, לגבי פרסום במסגרת של דיון מהסוגים המפורטים בסעיף 15 של אותו חוק, ויתכן כי השימוע המדובר בא בגדרם, אולם כדי שפרסום כזה ייחשב כ"מוגן" – עליו להיות, בנוסף, פרסום שנעשה בתום-לב; כך נדרש במפורש בסעיף 15, סעיף ה"הגנות" שבחוק. לפי סעיף 16(ב) של החוק הנ"ל, חזקה על פרסום שנעשה ש ל א בתום-לב ע"י מפיץ הדיבה, אם "הדבר שפורסם לא היה אמת והוא לא נקט לפני הפרסום אמצעים סבירים להיווכח אם אמת הוא אם לא", או שמפיץ הדיבה עצמו "לא האמין באמיתותו" של הפרסום השקרי. מכיוון שעו"ד כבר מעורב בעניין, כאמור בשאלה – וודאי יישקלו על-ידיו גם העיתוי והאופן של הצגת דרישות לסילוק הטענות המשמיצות, עם בחינת צעדי-המשך לפי התגובות שתבואנה. הכל – מבלי לשכוח את המשימה החשובה של המשך העבודה, ושל עמידה מול טענות השימוע. בד-בבד, גם עובד שעומד לשימוע איננו חשוף להשמצות חסרות-יסוד ( אם ובמידה שיתבררו כאלה ), ובידי הנפגע זכויות למניעת נזקיו ( או לצמצומם ע"י חזרה והתנצלות מצד האחראי לפרסום ), ואף לתבוע סעדים משפטיים לפי "חוק איסור לשון הרע".