רונית

הצבעה באסיפה כללית על נספחי המאזן

שלום ובוקר ט שאלתי-מרכזת המושב מפרסמת לפני הצבעה שנתית על תקציב דו"ח ונותנת לחברים גם לפני ההצבעה,לכל נושא יש נספחים שמפרטים. ,הנספחים הם המהות. הם ניתנים רק במצגת על הלוח בזמן קיום האסיפה ואז יש הצבעה על כל הדוח כולל הנספחים כמובן...אני כחברת אגודה ביקשתי לראות גם את הנספחים לפני האסיפה ולא להצביע כחותמת גומי ישר באסיפה .התשובה שקיבלתי ממרכזת המושב-אף פעם לא נתנו וכך יהיה בהמשך..עלי לציין שהמושב בעקבות החלטת הרשם כבר נמצא תחת פיקוח. של נאמן בנושא ספציפי, ראשית האם יכולה להמשיך לא לתת (יש ועד הנהלה מחובר כמו בדבק אחד לשני ועושה מה שרוצה שנים) ושאלה נוספת פניתי ללשכת הרשם שם הפנו אותי לפיקוח בדרום למפקח יהודה ,שלחתי מייל כבר מס חודשים שלא ענו לי מה עוד ניתן לעשות לעצור את הבלגן הזה? תודה מראש רונית

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! ראשית, מופנית תשומת-הלב לתשובות הח"מ לשאלות שהועלו בנושא בפורום זה, בתאריכים 21.10.12 ו-12.4.14. בשאלה הנוכחית אוזכרו מאזן ( שנתי ) והצעת תקציב שנתי, שהם נושאים שונים: אם המדובר במאזן שנתי, יש להניח כי עבר ביקורת מקצועית קודמת של רואה-חשבון ( של ברית-הפיקוח או רו"ח-מבקר של האגודה ), כאשר המאזן מתאר דברים שכבר נעשו; אם המדובר בתקציב – יש לקחת בחשבון, כי המדובר בתוכנית בלבד, אשר עד לביצוע ולהוצאת כספים על-פיה יהיה מקום וזמן לביקורת אובייקטיבית, בין פנימית ובין ע"י גורם חיצוני מוסמך, במיוחד אם תעלה באסיפה הכללית דרישה לפרטים ולהסברים, אשר תיתקל בסירוב או בהתחמקות. ניתן להניח, כי סירוב להמצאת נספחים, כמתואר בשאלה, נובע מהטירחה וההוצאות הכרוכות בהפצתם לכל החברים, כאשר בדרך כלל – די בהצגת עיקרי המסמך בשלב שלפני התכנסות האסיפה. מומלץ לפנות שוב בבקשת עיון בנספחים, אך הפעם – לעיון של השואלת במשרדי האגודה, או לעיון של ועדת-הביקורת או רואה-החשבון של האגודה, האחראים כלפי ציבור החברים כולו, למניעת תקלה או מכשלה בהצגת הדברים בפני האסיפה הכללית, טרם הצבעה לקבלת החלטה בנושא הכספי. בכל מקרה, מומלץ לגייס חברים נוספים ליוזמה המדוברת - אף בשלב הבירור המבוקש, וודאי לשלב הדיון וההצבעה. להערה בשולי השאלה יצויין: למפקח אזור-הדרום של משרד רשם-האג"ש יש לשכה באשדוד, עם מזכירה, טלפון ופקס', ובעזרתם של אלה ניתן לברר האם פנייה במייל למפקח אכן הגיעה לידיו, ומה מצב הטיפול בה, עם שיגור חוזר או משלים לפי הצורך.