מיכל

האם ניתן להתנות את מועד מתן חלקה ב' בתנאים מסוימים?

איישתי נחלה פנויה והשלמתי את העסקה ברשות מקרקעי ישראל. בשל תנאים מסויימים שהציבה לי האגודה ועד למועד התקיימותם אינני זכאית לקבלת חלקה ב'. אחר התנאים הוא בנייה על נחלה א' והצגת טופס 4. האם ניתן להתנות את מתן חלקה ב' ולמנוע ממני לבצע חקלאות עד שאמלא את תנאי האגודה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! אחד התנאים הבסיסיים לקבלת זכויות במשק חקלאי במושב – מגורי-קבע בחלקת-המגורים במשק ( חלקה א' ). מטרת ההתיישבות החקלאית לא תתמלא, אם תושב יישוב עירוני, למשל, יוכל לרכוש ולקבל משק חקלאי, רק כדי לנצל את מבניו ואדמותיו. לפי המתואר בשאלה ( לגבי בנייה וטופס 4 ), מדובר במשק חקלאי, אשר חלקה א' שלו איננה כוללת מבנה-מגורים הראוי למגורים. אם כך הדבר, ואם זוהי הסיבה לעיכוב במסירת חלקה ב' של המשק ( שייעודה חקלאי בלבד ) – מוצע להגיע עם אגודת-המושב להסכמה ולהסדר; למשל: כי עד להשלמת הבנייה, וכדי לא לגרום לאובדן שימוש בקרקע החקלאית, תתגורר השואלת במושב - בדירה מושכרת או במבנה יביל שיוצב במשק בהיתר מתאים ( עם חיבור לחשמל ולמים ).