רענן

ערעור בעניין חופש המידע

שלום רב תודה על תשובתך המהירה. אבהיר את דברי :המידע שנדרש מהמועצה האיזורית היה בעניין מסמכים אשר מכילים מידע אישי/פרטי אודותי.הבקשה סורבה! אשוב ואומר שהמועצה האיזורית נמצאת ביו"ש מעבר לקו הירוק. היחידה הממשלתית לחופש המידע במשרד המשפטים מטפלת רק בתלונות על משרדי הממשלה ויחידות הסמך.מועצה איזורית אינה נמנית עם הגופים הללו. התנועה לחופש המידע אינה מטפלת בבקשות בעניין מסמכים אישיים המבוקשים מרשות ציבורית . באשר למבקר המועצה -במקרה זה -זה לא מתאים. יש לי רק 30 ימים להגשת הערעור ואם אפנה לטיפול בדרך אחרת אני "אפספס" את המועד להגשת הערעור. עפ"י החוק יש להגיש את הערעור לבית משפט המחוזי בשבתו כבית דין לענינים מנהליים. אך היות והמועצה האיזורית נמצאת ביו"ש אינני יודע לאיזה בית דין לערער. אודה לך על תשובתך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! בעקבות פרטים נוספים שהובהרו טלפונית, ניתנה תשובה ראשונית ישירות לפונה, בשילוב המלצה לסיוע של עו"ד. בהקשר: מתברר כי מדובר ב"ועדת קבלה" שמונתה לפי סעיף 6ב של "פקודת האגודות השיתופיות", אשר גם אם מבין חמשת חבריה מכהן כיו"ר נציג המועצה האזורית – הוועדה איננה זהה למועצה ואפילו איננה זרוע-ביצוע שלה.