עודד

הצבעה שלילית כנגד תקציב האגודה

בהצבעה בענין תקציב האגודה המוניציפאלית בקיבוצי הצביע הרוב כנגד הצעת התקציב. שאלות: האם תוצאת ההצבעה מחיבת את הועד להתפטר? האם ניתן להגיש לגודה תהצעה מתוקנת וללכת להצבעה חוזרת? מה קורה אם לא מצליחים להעביר תקציב עד תאריך היעד החוקי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! תקנת-משנה 4(ה) של "תקנות האגודות השיתופיות ( רשויות האגודה )" קובעת: "לא אישרה האסיפה הכללית השנתית את... התקציב השנתי של האגודה, יצווה הרשם על עריכת חקירה על-פי סעיף 43 לפקודה, ויעביר את ממצאי החקירה לידיעה ודיון בפני האסיפה הכללית." במקום לגרום לטירחה, להוצאות כספיות ולפגיעה בשמה הטוב של האגודה, בחקירה לפי סעיף 43 של "פקודת האגודות השיתופיות" - מוטב לבחון את התקציב נוספות, על-פי הערות שהועלו באסיפה או בהקשרה, ולגבש הצעת תקציב חדשה, בהקדם, על מנת שתובא שוב לדיון ולהצבעה באסיפה הכללית, ללא צורך בהתערבות הרשם וחוקר מטעמו. ממילא ה"כדור" יחזור לאסיפה הכללית, ואת שיעשה חוקר – יש להניח כי ניתן לבצע באגודה בבחינה עצמית.