מיכאל ברקן

איפוס ותק בקיבוץ - האם חוקי?

שלום בקיבוץ שלנו רוצים לקבל החלטה באסיפה הכללית שהמשמעות שלה לאפס את הותק של החברים הותיקים. הם למעשה רוצים לשלם כסף עבור הותק של החברים ובכך לאפס את הותק. הם רוצים ליצור שיווין בותק בין החברים החדשים והותיקים. אני חושב שמדובר בהחלטה לא חוקית האם אני צודק? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! ספק אם יש לשלול מעיקרא ניסיון של קיבוץ "לפדות" את זכויות-הוותק של חבריו, תוך "יישור קו" בין כלל החברים; זאת, באשר יתכן כי יהיו חברים בעלי-וותק, אשר יסכימו להסדר שיוצע, מטעמי כדאיות. עם זאת, לדעת הח"מ אין לכפות "פדיון" כזה על חבר, ללא הסכמתו המפורשת בכתב. אם כך, יתכן שהקיבוץ יחזור בו מתוכניתו האמורה בשאלה, בהעדר הסכמה בהיקף נרחב. יש גם לזכור, כי הבדלי וותק ייווצרו, ממילא, לגבי חברים שיצטרפו בעתיד. בהקשר לנושא הוותק, על השלכותיו, מופנית תשומת-הלב לזכויות החבר ל"דמי-עזיבה" בעתיד, המושפעות משמעותית מהוותק, וכן – לתשובות הניתנות בפורום זה היום, לשאלות שהועלו בנושא בימים האחרונים.