חן מוטי

אני תושב הישוב כפר יעבץ, אני משלם את כל המיסים.

האם יש מניעה שאני ישתתף בדיוני הועד המקומי כמשקיף בלבד אף על-פי שהועד המקומי יושב בשיתוף עם ועד ההנהלה השיתופית.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! ישיבות ועד-הנהלה של אגודת-מושב מתנהלות, לעתים, בנושאים אשר יש לשמור על חשאיותם, כגון אלה המעלים מידע הנוגע לפרטיות של אדם, או במקרה של דיון לגבי צעדים מתוכננים במחלוקת ( קיימת או עתידית ) מול גורם חיצוני. עם זאת, במקרה של ישיבה משותפת של ועד-ההנהלה עם הוועד המקומי ( המוניציפאלי ) – יש להניח כי אין דנים בה בנושאים כגון אלה, אלא דווקא בנושאים בעלי עניין ציבורי. במקרים כאלה, יש מקום לפנייה לשני המוסדות בבקשה להתיר נוכחות קהל ( לפחות כצעד ניסיוני ) – בכפוף לנתונים הטכניים של מקום ושל נוחות הדיון למשתתפים, חברי-הוועדים. כתחליף, מוצע לכל ועד מהשניים להציג במזכירות היישוב פרטיכלים של ישיבות משותפות שהתקיימו, ולפחות את ההחלטות שנתקבלו, כנהוג במושבים רבים.