מלכה רוזן

האם החלטה באסיפה כללית תחייב את כל החברים?

שלום רב ותודה מראש על המענה. קראתי את התשובות שלך בפורום ואצלנו בקיבוץ יש מקרה דומה למקרים שהעלו כאן אבל שונה קצת ואשמח מאוד לתשובה. אצלינו התקבלה החלטה לפני שנים רבות על שינוי אורחות חיים - ונקבע יום קובע עכשיו הקיבוץ רוצה לשייך את הנכסים היצרניים כשהוא מעלה באסיפה הכללית הצעה לחלוקת רווחים של הנכסים היצרניים. ההצעה היא שחלוקת הרווחים תתבצע לפי וותק אבל אחרי שמחלקים את הרווחים הוותק נמחק!! השאלה שלי היא האם זו החלטה שאם היא תעבור באסיפה הכללית תחייב גם את החברים שלא הסכימו לה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! קיבוץ העומד לחלק רווחים על-פי וותק ( לפחות לגבי מחצית, על-פי "תקנות האגודות השיתופיות" בנושא ), מכיר בכך בזכויות בעלי-הוותק בנכסים מהם הופקו הרווחים. ברם, אם אותם נכסים יצרניים ימשיכו להניב רווחים, ללא השקעה ממשית נוספת – מדוע יישלל חלקם של בעלי-הוותק באותם רווחים עתידיים!? יתרה מזו: אם אין השקעה נוספת באותם נכסים – מדוע ייפגעו או ייגרעו זכויות בעלי-הוותק בנכסים עצמם!? שאלות אלו ואחרות עשויות לעמוד כאן לבירור, טרם החלטה כלשהי, ולדעת הח"מ – אף החלטת רוב לא תוכל לפגוע בזכויות הנובעות מוותק קיים, לפחות לגבי חלק מהנכסים המתוכננים ל"שיוך" ע"י הקיבוץ. עם זאת, שתיקה וחוסר-מעש אל מול צעדים גלויים ומשמעותיים של החלטה ושל "שיוך", עלולים להימצא כיוצרים מניעות משפטית כלפי בעלי-הוותק, באופן אשר יחסום דרישות ותביעות מצדם - גם אם ייפגעו שלא כדין! כבר מטעם זה, מוצע לגייס בעלי-עניין ככל הניתן, ללא דיחוי נוסף, כדי לפנות לעו"ד - לייעוץ ולהעלאת טענות מתאימות בכתב, לשמירת זכויות ולמניעת החלטות פוגעות של מוסדות האגודה, וזאת ככל שיימצא לנכון על-פי בדיקה משפטית וכלכלית של מכלול הנסיבות. לגבי שאלת תוקפו של ניסיון להביא ל"איפוס וותק", מופנית תשומת-הלב גם לתשובות שניתנו בנושא בפורום זה בימים האחרונים.

מלכה רוזן

תודה רבה האם רשם האגודות יכול לעצור מהלך כזה? או צריך להגיש תביעה לבית משפט?

מלכה רוזן

תודה רבה על התשובה. האם רשם האגודות יכול לעצור מהלך כזה ? או שצריך להגיש תביעה לבית המשפט?