שוקי יהלומי

הצטרפות כחבר אגודה חקלאית

ראשית תודה על המידע והידע שנית אולי לא הסברתי את עצמי היטב... בהנחה שכל התנאים שנמנו מצידך מתקיימים ובהנחה שלא היתה התנגדות לבקשה מטעם הועד המנהל ... וחלפו יותר מ 45 יום ללא שום פניה לבוררות מצד הועד המנהל והכל "כשר" ... ולמרות כל מה שנאמר באופן שרירותי הועד המנהל ממאן לרשום את המועמד בפנקס החברים.... מה הסטטוס של המבקש כאשר מחד השלב הראשוני של צירופו לאגודה נסתיים כחוק ולפי תקנון האגודה..ומאידך ישנו סירוב שרירותי ללא סיבה מלעדכן את פנקס החברים בטגודה ע"י ועד האגודה... מה ה"כח" של האגודה להמשיך בסירוב מלעדכן את פנקס הבוחרים....והאם פניה בעניין לרשם האגודות היא התרופה המתאימה...? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! תשומת-הלב מופנית לשאלה המעשית שהועלתה בפורום זה ע"י השואל ביום 9/5/18, ולתשובה שניתנה שם, העומדת בעינה. ניתן להוסיף, להבהרת-יתר, כי תקנה 6 של "תקנות האגודות השיתופיות ( חברות )", נושאת הכותרת "תיקון פנקס חברים", קובעת גם זאת: "(א) רשאי הרשם לצוות על אגודה לתקן את פנקס החברים שלה", לרבות ע"י הוספה, "ומשניתן צו כאמור – יראו את הפנקס לכל דבר כאילו תוקן... (ב) לא יצווה הרשם על תיקון פנקס החברים... אלא לאחר שנערכה חקירה באגודה לפי סעיף 43 לפקודה... וניתנה לצדדים הזדמנות להשמיע טענותיהם." תקנה 6 הנ"ל חלה גם על בקשות לתיקון פנקס החברים לפי תקנה 2א, ויש לראותה כחלה גם לגבי בקשות לתיקון פנקס החברים על-פי תקנה 3א.