מרדכי

קבלה כחבר באגודה שיתופית

אני בן ממשיך במושב שיתופי ורכשתי קרקע בהרחבה כנחלה , יש בידי אישור זכויות מהמנהל ואישור מקרקעין על העסקה. שאלתי היא מה מונע או לא מוועד הישוב לקבל אותי כחבר אגודה???

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מי שרכש זכויות בקרקע-לבנייה במסגרת "הרחבה" במושב, ועדיין לא בנה והשתכן במושב – יש להניח כי אינו עונה על תנאי מקובל בתקנוני מושבים ובנוהג אגודות מסוג זה, בנושא קבלה לחברות. מכל מקום: השאלה צריכה להיות מופנית לאגודה, ואם ישנה או תינתן תשובה מצדה – ניתן יהיה לבחון אותה על-פי נימוקיה. בהערת-אגב: המונח "בן-ממשיך" מיוחד בדין למושבי-עובדים, ובמסגרת "הרחבות" במושבים ניתן לרכוש זכויות למגרש-למגורים אך לא ל"נחלה", אלא אם המושב המדובר זכה לתוספת נחלות לדור-ההמשך.