אורי

שיוך חניה למגרש בקיבוץ

חניה פרטית בקיבוץ- 1. מה ייחשב כקיפוח מבחינת חניה בהשוואה לאחרים 2. בהנחה שקיים קיפוח ביחס לחברים אחרים- והוועדה מסרה שהעניין באחריות הקיבוץ. האם קיים טווח מינימלי לחניה מהכניסה לבית? רוב תודות!

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! כפי שאין קיבוץ פטור מהוראות דיני התכנון והבניה לגבי בנייה בשטחי-הקיבוץ – כך אין הוא פטור מהוראות דינים אלה לגבי הסדרת חניות: בהקשר לנושא זה, מומלץ לעיין גם ב"תקנות התכנון והבנייה ( התקנת מקומות חניה )", לרבות התוספת שבשולי התקנות, אשר מסדירה – בין היתר – גם את שטח-החניה המינימאלי לרכב ואת המרחק המירבי מבית המגורים. הנושא הינו בסמכותן ובאחריותן של רשויות התכנון והבנייה, ובנוסף ובמקביל – באחריותו החוזית והארגונית של הקיבוץ, במישור יחסיו כלפי חבריו וכלפי תושבים שרכשו או שכרו יחידות-מגורים בקיבוץ. הצורך בחנייה סבירה ( לפחות ) נגזר מחיוניות השימוש היומיומי בכלי-רכב לצרכי המתגוררים – בין לרכבם-שלהם ובין לרכבים של הבאים אליהם מבחוץ; בקיבוץ – לנושא חשיבות מיוחדת, גם עקב ריחוקו היחסי והעדר תחבורה ציבורית בזמינות "עירונית". שאלת קיומו של קיפוח, הנזכרת בדברי השואל - תיבחן על-פי מכלול הנסיבות של כל מקרה, על רקע תגובות הקיבוץ ותוצאות בירור בוועדה המקומית לתכנון ולבניה.

אורי

ועוד שאלה- באחריות מי הנושא-ועדה מקומית או הקיבוץ?