מירון

שלום, האם ניתן להקים אגודה שיתופית לאחר שהיישוב כבר קיים?

האם ניתן להקים אגודה שיתופית לאחר שביישוב הוחלט בעבר על אי-הקמת אגודה, כלומר האם ניתן להתחרט בנושא של הקמת האגודה או שעל ההקמה להתבצע רק בעת הקמת היישוב? היישוב בו אני מתגורר התרחב והתפתח מאוד מאז הקמתו, בעבר הוחלט שלא להקים אגודה שיתופית, כיום עקב שינוי תפסתי של התושבים נדמה כי יתאפשר רוב להקמת אגודה שיתופית, כמו כן האם להקמת האגודה יש צורך בהסכמה כללית או רוב? ובמידה וניתן באמצעות רוב, מה על התושבים שיבחרו נגד הקמת האגודה מה יהיה דינם אם הרוב יחליט בעד ההקמה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! ראשית, יש לזכור ולהזכיר, כי אגודה שיתופית איננה מטרה כשלעצמה, אלא אמצעי ומסגרת להשגת מטרות ויעדים ולמימוש צרכים קיימים או צפויים. כאשר יישוב כבר הוקם, יש לבחון את המסגרות הקיימות, הפועלות למילוי צרכים ויעדים של הקהילה וחבריה, ואת שאלת הצורך המעשי והתועלת בהקמת אגודה שיתופית בנוסף. לשאלה מרכזית זו לא ניתן להשיב ללא בחינה מקיפה ומעמיקה, המתחשבת גם בדעות ובהעדפות של הציבור המתגורר ביישוב, ובמידת הנכונות הקיימת להצטרפות לחברות באגודה שתוקם. ככל שניתן ללמוד מהפרטים שהובאו בשאלה – מומלץ לערוך סקר-תושבים בנושא, ולשתף בהתייעצויות את המועצה האזורית אשר בתחומה מצוי היישוב.