אלי בשן

אך מוגדר ישוב בין 398 משפחות

אנחנו מבקשים להתקבל למושב הושעיה בגליל לישוב יש 398 בתים בנויים אבל יש הרבה יותר משפחות שגרות בו משפחות שגרות ביחידות משנה האם מותר להם לעשות ועדות קליטה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מוסבת תשומת-הלב לתשובה שניתנה בפורום זה לשאלה מיום 24/6/2017. המספר 400 בתי-אב ( לגבי יישוב בגליל או בנגב ) נקבע בחוק כ"תיקרה", במסגרת התנאים להכרה ביישוב כיישוב קהילתי הראוי להסדרת "ועדת קבלה". יתכן כי מוסדות היישוב המדובר נמנעו במכוון מלהגיע למספר זה, כדי לשמור על הזכות לקיים "ועדת קבלה". השאלה אם ביישוב בתי-אב במספר העולה על בתי-המגורים, הינה שאלה עובדתית הצריכה בדיקה ובירור; לכאורה, לפחות, בני-משפחה המתגוררים בבית אחד, נחזים כ"בית-אב" אחד.