משפטי– זאפ
משפטיפורומיםאגודות שיתופיותפירןק שותפות הרשומה כאגש"ח

מנהלי הפורום

עו"ד מרדכי שחם

עו"ד מרדכי שחם

עוסק בעריכת-דין מאז נובמבר 1972. תחומי עיסוקו מקיפים מגוון ענפי-משנה בעולם-המשפט, בעיקר בתחום האזרחי והמנהלי, תוך התמחות בנושאי מקרקעין (במיוחד-מקרקעי-הלאום שבאזורי התיישבות חקלאית), תאגידים (במיוחד-חברות ואגודות-שיתופיות, וכן תאגידים סטטוטוריים), חקלאות וענפיה, מושבי-עובדים, וכן בכל תחומי החוזים (הן בניסוח לקראת חוזה, והן בהתמודדות מול קשיים ומחלוקות המתעוררים על רקע חוזים קיימים).

קביעת פגישה
0539367355
חזרה לפורום

פירןק שותפות הרשומה כאגש"ח

עוד
עודד

לקיבוצי היתה שותפות חקלאית עם אדם פרטי, השותפות נרשמה כאגש"ח, השותפות פורקה ללא אישור אסיפת הקיבוץ כנדרש, לאחר הפעולה עלו דברים שלטענת חברים הם עילה לתביעה. שאלות :פ מי נושא באחריות משפטית לפעולות שנעשו ללא אישור כדין - האם ועד הנהלה של הקיבוץ או גם הנהלת השותפות שהיא אגש"?

RE:
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם

שלום רב! מוצע לבדוק, תחילה, את הנסיבות המרכזיות הנוגעות לעניין, כולל השאלה אם פירוק השותפות לא נבע מהשותף הפרטי, ושמא צעד הפירוק מנע נזקים גדולים יותר. בכל מקרה, יש להניח כי הקיבוץ היה מלווה בפרשה בייעוץ משפטי, ויש לדרוש ולקבל התייחסות וחוות-דעת בכתב של עוה"ד-המלווה. יתכן כי מכלול הנסיבות והשיקולים, אשר יתבררו בבדיקה מקיפה ויסודית, יגדיר את הצורך בחיפוש אחראים למקרה, ואולי ייתר אותו בכלל. ככלל, כל מי שהתרשל או הפר חובה חוזית או חובה שבדין כלפי הקיבוץ, אמור לשאת באחריות אישית לכל נזק שנגרם עקב מעשיו ו/או ומחדליו, לרבות כל מי שיתברר ( אם יתברר ) כי נשכר למתן ייעוץ מקצועי ונתן לקיבוץ ייעוץ שגוי.