עודד

פירןק שותפות הרשומה כאגש"ח

לקיבוצי היתה שותפות חקלאית עם אדם פרטי, השותפות נרשמה כאגש"ח, השותפות פורקה ללא אישור אסיפת הקיבוץ כנדרש, לאחר הפעולה עלו דברים שלטענת חברים הם עילה לתביעה. שאלות :פ מי נושא באחריות משפטית לפעולות שנעשו ללא אישור כדין - האם ועד הנהלה של הקיבוץ או גם הנהלת השותפות שהיא אגש"?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מוצע לבדוק, תחילה, את הנסיבות המרכזיות הנוגעות לעניין, כולל השאלה אם פירוק השותפות לא נבע מהשותף הפרטי, ושמא צעד הפירוק מנע נזקים גדולים יותר. בכל מקרה, יש להניח כי הקיבוץ היה מלווה בפרשה בייעוץ משפטי, ויש לדרוש ולקבל התייחסות וחוות-דעת בכתב של עוה"ד-המלווה. יתכן כי מכלול הנסיבות והשיקולים, אשר יתבררו בבדיקה מקיפה ויסודית, יגדיר את הצורך בחיפוש אחראים למקרה, ואולי ייתר אותו בכלל. ככלל, כל מי שהתרשל או הפר חובה חוזית או חובה שבדין כלפי הקיבוץ, אמור לשאת באחריות אישית לכל נזק שנגרם עקב מעשיו ו/או ומחדליו, לרבות כל מי שיתברר ( אם יתברר ) כי נשכר למתן ייעוץ מקצועי ונתן לקיבוץ ייעוץ שגוי.