אשר

המשך לשאלה של ספירה מחדש

כל המסמכים הנוגעים לבחירת רשויות האגודה שלא נקבעה לגביהם הוראה אחרת בתקנות אלה – יישמרו במקום בטוח במשרדי האגודה לתקופה של 30 ימים; הוגשו לפני תום התקופה האמורה ערעור או השגה על חוקיות הבחירות – יישמרו עד לאחר החלטה סופית בערעור או בהשגה." במקרה שלנו החומרים נשמרו אצל אחד מועדת הקלפי ולא במשרדי האגודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! השאלה נראית, גם לפי כותרתה, כדורשת השלמה. מעשית - במקרה של ערעור על תוצאות הבחירות, יפעל החוקר או הבורר שימונה ע"י רשם-האגודות, גם לבדיקת נסיבות שמירת המסמכים ולגיבוש ממצאים בהקשר. בהערת-אגב יצוין, כי בעצם שמירת המסמכים במקום שמחוץ למזכירות האגודה – אין כדי ליצור פסול אוטומאטי, באשר יתכן כי המקום המדובר יימצא כבטוח לא פחות ממקום במזכירות: מפתחות למזכירות, ואף לארונותיה, אמורים להימצא בידי מספר לא קטן של אנשים; מאידך – אם המסמכים נשמרו במקום סגור ושמור בביתו של אחד ממחזיקי המפתחות למזכירות, עשוי המקום להימצא כתחליף ראוי, ואולי אף מועדף בנסיבות המקרה.