אימר

מס ישוב נוסף לבן משפחה אשר מתגורר בבית ההורים עם אשתו וילדיו

כל תושבי הישוב משלמים מס ושב לאגודה לפי יחידת מגרש ובית. אולם בהחלטת אסיפה נקבע תשלום כפול למס הישוב בגלל תוספת דיירים. כאשר האחרים משלמים לא לפי מס' הדיירים בבית האם זה מותר או יחשב ככפל מס ולא חוקי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מגורי משפחה נוספת ביחידת-מגורים ביישוב קהילתי או שיתופי עשויים להצדיק דרישת השתתפות בנטל ההוצאות המוגבר המתווסף לניהול היישוב - כמוסבר בתשובות שניתנו בפורום זה לשאלות קודמות, בהן השאלות מ-28/4/19 ו-4/6/2015, אליהן מופנית תשומת-הלב. עם זאת, יש לדרוש ולקבל מהאגודה את פירוט כל המרכיבים של "מיסי היישוב", כדי לנטרל מהם מראש – לעניין הדרישה הנוכחית וחישובה – מרכיבים כארנונה לרשות המקומית ודמי-חבר לאגודה. גם לגבי מרכיב הוצאות מימון השירותים הניתנים ע"י האגודה, יש מקום לבחינה ולבדיקה, לפחות לגבי שיעור הדרישה: החלטת אסיפה כללית איננה מחייבת כשלעצמה, במקרה כזה, ותוקפו של החיוב הנוסף מצריך ביסוס ראוי ומחושב לגבי שיעורו; אמנם האסיפה הכללית הינה המוסד העליון של האגודה השיתופית, אך היא איננה מעל האגודה – אם האגודה, כתאגיד, איננה זכאית לסכום כלשהו או לחלקו, אזי גם החלטת מוסד פנימי שלה לא תספיק בהקשרו. חישוב נכון, כאמור, הוא גם מעניינם של האגודה עצמה ושל ציבור חבריה, כדי למנוע גבייה בלתי-מבוססת ותביעות השבה כספית העלולות לבוא בעקבותיה. אם אין בידי האגודה חישוב מתאים ומקצועי בנושא – כדאי גם לה כי הדבר ייעשה בהקדם ככל הניתן.