אילנה

ויתור על קרקע בהרחבה במושב

ויתור על קרקע בהרחבת מושב לאחר תשלום דמי פיתוח( לא בוצעה שום פעולה על הקרקע), עקב מצב כלכלי לא טוב. למי פונים על מנת לקבל את ההחזר של הכספים ששולמו והאם נצטרך לשלם קנס כלשהו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! השקעת כספים במגרש ב"הרחבה" מלמדת על קיום התקשרות חוזית לרכישת זכויות במקרקעי המגרש, שהינה עיסקה לעניין "חוק מיסוי מקרקעין ( שבח ורכישה ), תשכ"ג-1963". במקרה המתואר בשאלה מוצע להסתייע בעו"ד כדי לוודא ולהסדיר, כי הפעולה המבוקשת כעת תוכר ותתבצע כ"ביטול עיסקה", ולא כ"ויתור" העלול ליצור חבות-מס ( כפולה ). זאת – משום שחוק-המיסוי הנ"ל מגדיר "מכירה" "לענין זכות במקרקעין, בין בתמורה ובין ללא תמורה", ככוללת גם ויתור על "זכות לקבל זכות במקרקעין" ( פיסקה 2 בהגדרת "מכירה שבסעיף 1 של החוק )! עזרת עו"ד אמורה לכלול גם סיוע מול הגורם המיועד להחזר כספי, לפי הצורך, למקרה של קשיים במישור זה.