אורי וייס

ועד ההנהלה של הקיבוץ מונע מחבר להציג מועמדותו למנהל העסקים של הקיבוץ

האם הועד רשאי למנוע תהליך בחירה של חבר לתפקיד מנהל העסקים של הקיבוץ (וחבר בוועד ההנהלה מתוקף תפקידו) בטענה שהמועמד אינו מתאים (אבל הנימוקים חסויים מבחינת צנעת הפרט) ובכך לא לאפשר לו התמודדות על התפקיד בשיחת קיבוץ ובחירה בקלפי ? ( זאת כאשר לתפקיד יו"ר הקיבוץ לפי הנחיית הרשם יכול להתמודד כל חבר (אם אינו פסול מבחינה משפטית ) מתוך הכלל זכות החבר לבחור ולהיבחר ! כן נהוג בקיבוצנו שההנהלה תפקידה לבחון כל מועמד לתפקיד כישוריו ואישיותו וכן להמליץ או לא להמליץ ! כאן מדובר על סוג של "חסימה" מהצגת המועמד לבחירה לפני כלל החברים בשיחת הקיבוץ

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! במקרה זה מומלץ לנקוט גישה מעשית ( במקום להיתלות בעקרונות ), במיוחד כאשר מדובר במינוי לתפקיד אחראי ביותר, הכרוך – בין היתר – בעמידה בתנאי-לחץ ובצורך בשיתוף-פעולה עם חברי-הנהלה ועם בעלי-תפקידים אחרים באגודת-הקיבוץ. לפיכך, מוצע להפנות את המועמד המדובר ( אם רצונו בכך ) לפגישה סגורה עם חברי ההנהלה המתנגדים, על מנת שיציגו בפניו את "המידע החסוי" שבידיהם, כדי שיוכל להתייחס אליו, ולפי הצורך והאפשרות – להכחישו או להפריכו כבר בפניהם, וכן לשקול צעדים מתאימים בהמשך.