אהרון

מהי הדרך הנכונה לפעול כנגד התעלמות ממכתבי בקשה לקבלה למושב .

שלום , רציתי לדעת מהי הדרך הנכונה שעלי לפעול במצב שהנהלת הישוב/מרכז משק לא עונים לבקשות של התחלת תהליך קבלה לאגודה כבן חוזר שני ( יש מתווה בן שני חוזר ) התעלמות מוחלטת מזה כחצי שנה . כחלק מתקנון הישוב כתוב שעל ההנהלה יש 30 ימים להחזיר תשובה שכן תהיה אפשרות לערער עליה . תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מהאמור בשאלה לא ברור, מהו ה"מיתווה" לקבלת בן-חוזר שני ועל מה הוא מבוסס. יש להניח, כי גם במקרה זה - קבלת חבר למושב, שאיננו "בן-ממשיך" לפי התקנות, מותנית בזכויות בנחלה במושב, אשר קיבל או אמור לקבל המועמד: לפי "תקנות האגודות השיתופיות ( חברות )", בכל נחלה במושב יכול להתמנות רק צאצא אחד כ"בן-ממשיך". יתכן, אפוא, כי עמדת ועד-ההנהלה של האגודה נובעת מעניין זה. בראייה מעשית, מומלץ למצות את הבירורים הנדרשים מול בעלי-תפקידים באגודה, תוך בחינה השוואתית למקרים קודמים של קבלת בן שני לחברות באגודה המדוברת, ככל שהיו כאלה. כמו-כן יש לקחת בחשבון, כי תשובה שלילית בכתב מצד האגודה, עלולה להקשות על צעדי-המשך, ומוטב כי הבירורים וניסיונות השכנוע מול האגודה ימוצו תחילה בדרך של הידברות, עם גיוס עזרת עו"ד לפי ההתפתחויות, לפחות לצורך ייעוץ וניסוח.