שלי

הדרך הטובה ביותר להתגרש ללא עירוב של בית משפט

רציתי לשאול, אם אני ובעלי מעוניינים להתגרש ולא רוצים לעבור בבית משט, מהי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת? האם אצל מגשר? ואם ההליך נכשל באמצע- מה הנזק שיכול לקרות לכל אחד מאיתנו?

עו"ד זלינגר יונתן

שלי שלום, שתי הדרכים העיקריות להסדיר את הפרידה ביניכם ללא הגעה לבית המשפט הן גישור או הליך דומה שנקרא גירושין בשיתוף פעולה. בשני המקרים אין בהליך עצמו כדי לגרום למי מכם נזק היות וההליך כולו ובכל שלביו נמצא בשליטה שלכם, אתם יכולים להחליט לעצור אותו מתי שתרצו וללא צורך בקבלת אישור לכך ממישהו (גם לא מבן / בת הזוג) ולא ניתן לכפות על מי מכם החלטה כלשהי במסגרת הליכים אלו. בנוסף במידה והליך כזה נכשל כל הדרכים שהיו פתוחות בפניכם ערב תחילת ההליך נותרות פתוחות ועל מה שהיה בהליך עצמו חלה סודיות ככה שלא ניתן לעשות נגד מי מכם שימוש לרעה בתכנים שעלו במסגרתו אם כתוצאה מכישלון ההליך מגיעים לבית משפט. עדיין יש לזכור כי בענייני גירושין אם בכל זאת צד מחליט לפנות לבית המשפט, לבית הדין הרבני ולבית המשפט לענייני משפחה ישנה סמכות מקבילה, ונהוג לחשוב כי מי שיפנה ראשון ויבחר את בית הדין בו יידון העניין יכול לזכות ביתרון מסוים. לכן לכאורה יש סיכוי שצד ינצל לרעה את המצב ויפתיע את הצד השני בפניה לבית המשפט בו הוא חושב שמצבו המשפטי עדיף. למען האמת החשש הזה קיים בכל מקרה מרגע ששאלת הגירושין נמצאת על סדר היום ולא קשור לגישור או לכל הליך הידברות אחר. את היחידה שיכולה לשפוט אם הרצון של שניכם להסדיר את העניין בחוכמה וללא נקמנות ומלחמות כן ואמיתי וכל צעד חד צדדי כזה אינו מתיישב עם רצון שכזה. מעבר לכך ניסיון העבר מראה כי רב מכריע של הזוגות שהגיעו ממקום כן לתהליך גירושין בהידברות מתוך הבנה עמוקה של היתרונות בביצוע הפרידה בדרך זו ומתוך הבנה לנזקים הנלווים ליחיד ולמשפחה במידה ובוחרים במלחמה סיימו את ההליך בהצלחה. מעבר לכך ישנן דרכים נוספות להתמודד עם סיכון של פניה מאחורי הגב לבית המשפט או בית הדין וזאת במסגרת הסכם הכניסה להליך ההידברות הנבחר שנחתם בין הצדדים בתחילתו של ההליך. תוכלי לקרוא עוד על ההליך של גירושין בשיתוף פעולה בתשובתי לדפנה . אשמח לעמוד לרשותך במידה ותרצי להרחיב בנושא מסויים.