עדן

תקנון המכללה אינו הוגן?

חתמתי על תקנון אשר מפורט בו שאם ביטלתי הרשמה ללימודים לאחר תחילת שנת הלימודים אני מחוייב לשלם על של שנת הלימודים, ואכן לא שמתי לב לפרט הזה וביטלתי את הלימודים כשבועיים לאחר תחילת הלימודים למרות שלא נוכחתי ולא קיבלתי שום שירות מהמכללה עצמה, כרגע קיבלתי תביעה בסך של כ18000 על כל שנת הלימודים וכביכול על השירות שניתן לי בה. האם יש לי עילה לערער על תביעה זו בכך שהתקנון אינו הוגן בכך שדורש סכום כסף גדול כזה על כביכול שירות שלא ניתן כלל? ועוד מסטודנט אשר לא הובהרו לו התנאים מראש ולא יכול לעמוד בסכום הנ"ל? ובכלל האם יש חוקים לגבי התניית תנאים בתקנון, אשר ימנעו עוול מסוג זה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

על פי רוב אחרי התחלת הלימודים זו בעיה. משום שהמוסד הסתמך על הרשמתך ופתח מסלול (או לפחות יכול לטעון כך).במידה וחתמת על החוזה תתקשה להגן על עצמך בתביעה. נסה להגיע להבנות עם המוסד , על פי רוב הם מוכנים להעביר את הכספים למסלול אחר בו תרצה ללמוד על מנת לנצל את התשלום ללימודים לחילופין נסה לקבל חלק מהכספים.בהצלחה.