טלי

השוואת מחיר קנייה ופדיית הנכס הנכס במחיר הזוכה

ניתן צו פירוק שיתוף על נכס מקרקעין באמצעות ביהמ"ש לענייני משפחה. בוצעה הערכת שמאי, פורסם הנכס, אנשים באו לראות את הנכס והגישו הצעות. לאחר שיקבע זוכה בהתמחרות, על כונס הנכסים לאפשר לבעלי הנכס הזדמנות להשוות את מחיר הקנייה ולפדות את הנכס במחיר הזוכה. 1. מסיום ההתמחרות אל מול צד ג', מהו הזמן המינימלי על פי חוק אשר כונסי הנכסים צריכים ליתן לבעלי הנכס על מנת לשקול ולהחליט אם הם אכן מעוניינים להשוות המחיר. 2. באם הכונסים דורשים תשובה מיידית בסיום ההתמחרות אל מול צד ג', מה האמצעים העומדים לבעלי הנכס על מנת לקבל ארכה לתת תשובתם ? 3. האם בעלי הנכס יכולים להתנות תשובתם בכך שהכונסים יקבעו לצדדים מהו מועד פינוי הנכס, מהו מועד תשלום תמורתו לקופת הכינוס, ואיזו תכולה נשארת בבית ? 4. אילו פרמטרים נוספים צריך בעל הנכס לדרוש מהכונסים לדעת טרם מתן התשובה ? 5. איך פותרים "תקיעה" בכך שבעלי הנכס מתנים תשובת האחד בקבלת תשובתו של בעל הנכס השני ? 6. האם יש אפשרות שבעלי הנכס ידרשו כי את התשובה האם מעוניינים להשוות את המחיר, יתנו בעלי הנכס לבית המשפט לענייני משפחה ?

עו"ד גיא סגלוביץ'

טלי שלום, האם יש לך את צו הפירוק והחלטת בית המשפט בנוגע לאמור? גיא

טלי

בהחלט, כפי שכתבתי, בקדם המשפט ניתן צו פירוק שיתוף, אשמח לקבל תגובה לשאלותיי המקוריות, טלי.

עו"ד גיא סגלוביץ'

שלום, חלק ניכר מהתשובות ימצאו בהחלטה. אם תרצי תוכלי להעביר לי אותה למייל. גיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים