• 9 בנובמבר 2013

    "אישור אזרחות כפולה" Beibehaltungsgenehmigung

    משנת 2001 אני חי בארה"ב. (לצורך לימודים ועבודה).

    חשוב לציין כי לפני נסיעתי דאז התחלתי את הליך ה"תאזרחות" לאבי ,שקיבל אזרחות גרמנית בשנת 2002 על סמך שסבי היה אזרח גרמניה שאזרחותו נשללה ממנו ע"י הנאצים (ניצול שואה). התהליך לקח ממש המון שנים (משנת -2002 1998).

    אני קיבלתי את האזרחות הגרמנית כאשר אני בארה"ב באותה השנה. ברשותי תושבות אמריקאית מאז 2008, אך לא אזרחות. מה שניקרא גרין קארד. אשר מותר ללא חשש שלילת אזרחות. (*הנושא עבר בדיקה).

    ידוע לי על כך שישנה דרך לבקש בקשה לאזרחות אמריקאית ללא שלילת אזרחותי הגרמנית ע"י מה שנקרא "אישור אזרחות כפולה".

    אך מה הסיכוי שהוא יאושר? אם אנני דובר גרמנית ברמה גבוהה או אנני יכול להוכיח שיש לי זיקה לגרמניה מעבר לשורשי?

    אודה אם תוכל לעזור.

    9 בנובמבר 2013
  • 10 בנובמבר 2013

    "אישור אזרחות כפולה" Beibehaltungsgenehmigung

    ככל שהבנתי, שאלתך היא במסגרת אזרחות אמריקאית. תחום שאינני עוסק בו. בנסיבות שתיארת לי, סיכוייך טובים לקבל דרכון גרמני, גם אם אינך דובר את השפה הגרמנית ואין לך קשר לגרמניה. מאחר וטיפלנו בהצלחה עד עתה ב 2,000 בקשות לקבלת דרכון גרמני של יהודים מרחבי העולם, תוכל לדעתי לקבל את הדרכון הגרמני בשגרירות הגרמנית הקרובה לאזור מגוריך.

    10 בנובמבר 2013
  • 9 בנובמבר 2013

    "אישור אזרחות כפולה" Beibehaltungsgenehmigung

    תשאר עם גרין קארד ואל תחפש צרות! ועם האזרחות הגרמנית!

    9 בנובמבר 2013
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?