איילת

קבלת אזרחות גרמנית

שלום רב. סבתי הייתה אזרחית גרמניה. עם פרוץ מלחמת העולם השנייה היא ברחה ארצה והתחתנה עם אזרח פולין ולא חזרה לגרמניה. נאמר לי כי נשללה ממנה אזרחותה הגרמנית עקב הנישואין לאזרח פולין. האמנם? אביה של סבתי שירת בצבא הגרמני במלחמת העולם הראשונה ונפל בשבי. האם אוכל לבסס את בקשת האזרחות הגרמנית עליו? פרט נוסף- אבי נולד לפני 1953, האם זה ישפיע על קבלת האזרחות שלי? (אימו גרמניה) המון תודה!

עו"ד ד"ר יובל חן

אתחיל מהסוף: מאחר ואביך נולד לפני אפריל 1953, קלושים סיכויי צאציו לקבל דרכון גרמני, אלא אם מישהו מהם יודע גרמנית ברמה סבירה. ככל שהסבתא הייתה גרמניה והתחתנה לפני נובמבר 1941 עם נתין שאינו גרמני, קלושים סיכויי צאצאי הסבתא לקבל דרכון גרמני. לפרטים נוספים, אני מפנה לאתר שלנו.