עומר

אפשרות לכפל אזרחויות אירופיות

שלום, באמצע שנות התשעים קיבלתי, יחד עם אבי, אזרחות גרמנית, היות ואבי יצא מגרמניה ב - 1933, לאחר עליית הנאצים לשלטון. בעת שקיבלנו את האזרחות, הוסבר לנו כי אם נבקש אזרחות של מדינה נוספת - נאבד את האזרחות הגרמנית. למיטב ידיעתי, החוק בגרמניה השתנה מאז - ואין מניעה לבקש אזרחות אירופית נוספת - מבלי לאבד את הגרמנית. האם בקשת/ קבלת אזרחות אירופית (פולנית או ספרדית) נוספת תפגע באזרחות הגרמנית ?

עו"ד ד"ר יובל חן

יש לבקש היתר מגרמניה להחזקת אזרחות נוספת.

עומר

האם התיקון לחוק אינו מבטל את הצורך בבקשת וקבלת היתר ?

עומר

על פי המשתמע מה - 28/7/2007 אין צורך להגיש בקשה לשמור את האזרחות הגרמנית בעת בקשה לאזרחות אירופית נוספת (??) ראה נא בכתובת הנ"ל: http://www.auswaertiges-amt.de/EN/EinreiseUndAufenthalt/Staatsangehoerigkeitsrecht_node.html#doc480780bodyText3