משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדרכון גרמניהשבת אזרחות דרך סבא גרמני

מנהלי הפורום

ד"ר יובל חן

ד"ר יובל חן

עו"ד ד"ר חן החל ללמוד משפטים בשנת 1988 באוניברסיטת מנהיים בגרמניה וביולי 1994 הוא סיימם ועמד בהצלחה "בבחינה הממשלתית הראשונה במשפטים" (הלימודים מוכרים ע"י משרד החינוך והתרבות בישראל כלימודי תואר שני). בינואר 1995 החל בחיבור עבודת דוקטורט בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת פרנקפורט. לאחר 5 שנים של מחקר אינטנסיבי, הגיש בינואר 2000 עבודת הדוקטורט. ביוני אותה שנה עבר עו"ד ד"ר חן בהצלחה את בחינת הדוקטורט וקיבל את התואר "ד"ר למשפטים" מאוניברסיטת פרנקפורט. עוסק בייעוץ משפטי במישור היחסים ישראל-גרמניה וההפך, וכן ישראל עם ארצות דוברות גרמנית, הוצאת אזרחות גרמנית לצאצאי "הייקים" וליווי משפטי, איתור נכסים והשגת מימון לרכישת נדל"ן מניב בגרמניה וכן רכישת דירות בברלין.   מייל hen@yuval-ra.com

0536321123
חזרה לפורום

השבת אזרחות דרך סבא גרמני

דינ
דינה

שלום, אימי (נוצריה) נולדה בגרמניה להורים גרמנים וכשעלתה לארץ והתחתנה עם אבא שלי (יהודי) חתמה ככל הנראה על טופס עלייה שביטל אוטומטית את האזרחות הגרמנית שלה ללא ידיעתה. היום אני לא בקשר איתה אבל כן מרגישה קשר חזק לגרמניה ורוצה להוציא אזרחות. דרכה אי אפשר והסבים שלי בגרמניה כבר לא בחיים. סבא שלי שירת בצבא וסבתא שלי בצלב האדום במלחמת העולם השנייה. השאלה שלי היא האם יש סיכוי בשבילי להיות אזרחית גרמניה ומה כרוך בתהליך? איפה אפשר להשיג מסמכים? מאיפה להתחיל? תודה רבה על תשובתך. המשך יום נעים.

RE:
צפר
צפריר(נכתב ע"י: דינה)

סבא שלי מצד אימי נולד בגרמניה לאימי אין אזרחות אני מעוניין לעשות אזרחות גרמנית האם אני יכול לאימי אין מיסמכים אבל יש לה פרטים על סבא שלי

RE:
עו&
עו"ד ד"ר יובל חן(נכתב ע"י: דינה)

סיכוייך לדעתי לא גבוהים.

אם היא תשתף פעולה ואצליח להשיג ממנה את הדרכון הגרמני הישן שלה ותעודת לידה זה יכול לעזור? תודה.