משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדרכון גרמניאזרחות גרמנית שהתקבלה בעבר

מנהלי הפורום

ד"ר יובל חן

ד"ר יובל חן

עו"ד ד"ר חן החל ללמוד משפטים בשנת 1988 באוניברסיטת מנהיים בגרמניה וביולי 1994 הוא סיימם ועמד בהצלחה "בבחינה הממשלתית הראשונה במשפטים" (הלימודים מוכרים ע"י משרד החינוך והתרבות בישראל כלימודי תואר שני). בינואר 1995 החל בחיבור עבודת דוקטורט בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת פרנקפורט. לאחר 5 שנים של מחקר אינטנסיבי, הגיש בינואר 2000 עבודת הדוקטורט. ביוני אותה שנה עבר עו"ד ד"ר חן בהצלחה את בחינת הדוקטורט וקיבל את התואר "ד"ר למשפטים" מאוניברסיטת פרנקפורט. עוסק בייעוץ משפטי במישור היחסים ישראל-גרמניה וההפך, וכן ישראל עם ארצות דוברות גרמנית, הוצאת אזרחות גרמנית לצאצאי "הייקים" וליווי משפטי, איתור נכסים והשגת מימון לרכישת נדל"ן מניב בגרמניה וכן רכישת דירות בברלין.   מייל hen@yuval-ra.com

קביעת פגישה
0536321123
חזרה לפורום

אזרחות גרמנית שהתקבלה בעבר

ניר
ניר

שלום רב, בשנת 1998 קיבלנו, אמי ואני, את האזרחות והדרכון הגרמני, בעקבות מציאת דרכון גרמני של סבי משנת 1933. יצויין שסבי עזב את גרמניה באותה שנה בה הוצא הדרכון. אני יליד שנת 72 ואמי נולדה בארץ. בשנת 2008 שנינו חידשנו את הדרכונים, כך שהם בתוקף כיום. מקריאה באינטרנט הבנתי כי כי בשנים שעברו מאז השתנה החוק בגרמניה, כך שלמעשה אם היינו מגישים בקשה כיום יתכן שלא הייתי מקבל את האזרחות. האם יתכן כי בעצם האזרחות נשללה ממני? האם יתכן שלא יחדשו לי את הדרכון? או שבכל מקרה אם כבר יש בידי דרכון בתוקף הוא נשמר לאורך חיי? תודה

RE:
DR.
Dr. Yuval Hen

אינני רואה סיבה, מדוע לא יחדשו לך את הדרכון, אלא אם שירתת בקבע ללא אישור הרשויות בגרמניה. ללא קשר לדרכון הגרמני, אם משפחתו של סבך היא מברלין או ממזרח גרמניה לשעבר, ייתכן ואתם יורשים של רכוש שנגזל בשואה.