• 23 ביולי 2013

    זכאות+ ידיעת השפה

    שלום.
    אימי בעלת אזרחות גרמנית משנת 52. הורי נשואים, אבי ישראלי בלבד. אני נולדתי בתחילת 74' ולא הוגשה הצהרה לשגרירות בדבר רצוני להתאזרח.
    לאחרונה נודע לי על שינוי תקנה המאפשר לי לכאורה להתאזרח מכוח אזרחותה של אימי. בשגרירות אמרו לאימי שאחד התנאים הוא ידיעת השפה הגרמנית. האם זה נכון ואם כן, מה הרמה הנדרשת?
    האם אכן אני זכאי לאזרחות?
    תודה!

    23 ביולי 2013
  • 23 ביולי 2013

    זכאות ידיעת השפה

    שלום אסף,
    בעוד שאמך ורוב הישראלים שיש דרכון גרמני, קיבלו זאת, משום שעמדו בתנאים ואז גרמניה חייבת להעניק להם אזרחות גרמנית, הרי שהמסלול שציינת הוא שונה לחלוטין. במסלול זה יש לרשויות בגרמניה שיקול דעת, אם להעניק לך את האזרחות. ידיעת השפה, לפחות ברמה בסיסית, היא קריטריון חשוב מאד. בכל מקרה, גם אם תעמוד בכל התנאים, תידרש לוותר על האזרחות הישראלית.
    לפרטים נוספים אני מפנה אותך לאתר האינטרנט שלי.
    ד"ר יובל חן, עו"ד

    23 ביולי 2013
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?