עמית אלתם

תשלום עבור שיעור בעמותה ללא רווח ללימוד מדיטציה

בעמותה ללא כוונות רווח ,של תירגול מדיטציה, נהגו מורים/מרצים לתת שעורים על בסיס תרומה ,כלומר בסוף ההרצאה כל משתתף היה ניגש לקופסת התרמה ונותן כחפצו,בקופסה אחת תרומה לעמותה בקופסה שניה תרומה למרצה/מורה לאחרונה נוספו תנאים ,תנאי אחד ,זה שממליצים על סכום מינימום לתרומה , האם ,באפן רגיל התרומה שניתנת למרצים היא מבחינתם הכנסה החייבת במס כולל מע"מ ,או שפטור , הייתי באירוע בשבת מ10 בבוקר עד 1700 בערב ,המרצה כתב המלצה(מבחינתי דרישה)לקבל תרומה למרצה החל ממאה וחמישים שח, היינו 25 משתתפים ,עבור כל הוצאות המקום תרמנו בנפרד ,כך שהמרצה קיבל בסביבות 3500-4500 שח תרומה ,האם אכן זה מבחינת החוק תרומה או חייב במיסים ואיזה מיסים?

עו"ד איתי ברכה

בסוגיה הנ"ל מדובר על פרשנות המילה "תרומה". ככלל, תרומה היא תרומה מרצון לפי יכולתו ושיקול דעתו של התורם. ע"פ המוצג בשאלה, על אף שיש שיקול דעת בכל הנוגע לגובה התרומה, אין שיקול דעת באשר לעצם החיוב לתרום. לכן נראה כי המצב לא נכנס תחת הגדרת "תרומה". מכל מקום, תורם אשר תורם לעמותה/למלכ"ר (מוסד ללא כוונת רווח), שיש לו אישור לפי ס' 46 לפקודת מס הכנסה, זכאי לזיכוי מס בשיעור של 35% מגובה התרומה. לעומת זאת, המקבל חייב במיסים כמו בכל הכנסה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מיסים