חזרה לפורום

מע"מ על עסקה שנעשתה בחו"ל

קלו
קלוד טנצר

הנני תושב צרפת מאז 30 שנה, בעל אזרחות כפולה, כאשר אני בא לבקור בארץ אני מזמין מהסוכן שלי בפריז ארוח מלא, טיסה, בית מלון, השכרת רכב. בהגיעי לארץ מבקשים ממני בבית המלון ובסוכנות להשכרת רכב לשלם מע"מ על הזמנה שעשיתי ושילמתי בחו"ל, בהתיחסות כאלו קניתי את השרות בארץ. חשבתי שמע"מ מוטל על מוצר או שרות הנקנה במדינה ואין לו קשר לאזרחות. ברור שעשיתי בחברות השכרת רכב אשרו לי שהמחיר שהם מציעים בחו"ל כולל כבר מע"מ. ז"א שאני משלם מע"מ ישראלי על העיסקה + מע"מ מקומי בסך 19.6 אחוז. - כיצד ניתן לחשב מע"מ על מחיר תאורטי כאלו והייתי קונה את השרות בארץ, שאינו המחיר האמיתי של ההשכרה שנקנתה בחו"ל - לפי סע' 2 לחוק מע"מ , חיוב המע"מ חל על עסקה שנעשתה בישראל. (העסקה נעשתה בצרפת) לפי סעיף 15 לחוק מע"מ עסקה נחשבת כנעשתה בישראל אם נותן השירות הוא מי שעסקו בישראל או שמקבל השירות הוא תושב ישראל או שהשירות ניתן לגבי נכסים בישראל. (אני תושב צרפת) כמה ימים אחרי שאני חוזר לצרפת, ולמרות שהעתק הקרדיט קארט בידי, מחייבים את החשבון שלי בסכום ללא הסבר, ללא אשור וללא קבלה. נראה שצורת התנהגות זו כנגד ישראלים הגרים בחו"ל התבקשה מירושלים אך בעתק שהציגו בפני בנושא לא מופיע כל סמל ממשלתי. בירושלים אשרו לי שלא חשוב איפה הזמנתי את השרות, נותן השרות חייב לשלם מע"מ. הדבר נשמע הגיוני תאורטית, אך מעשית כל פעם ישנם ויכוחים ללא סוף ואינני יחיד בצרה הזאת. תודה לעזרתכם ד"ר קלוד טנצר