חזרה לפורום

שאלה מסובכת

שגי
שגיב קירשנבוים

אני קצין בצהל שזוכה בשכרו כעת על טעות בהזנת תעודה (טעות של צה"ל אחרי החלטת נציב קבילות החיילים) זוכיתי על שנים 98 עד 2004 בסך של 160000 ש"ח ברוטו נתנו לי את זה בבת אחת ואז אני משלם מס עד תיקרה של 48אחוז לפי פקודת מס הכנסה נתנו את הדעת על פריסה אחורה רק ל- 6 שנים לאחור כנראה הסתמכו על פקודת מדינה של התישנות (7 שנים) אם היתי מקבל מה שמגיע לי בזמן לא היתי משלם כך מס איך פותרים את הבעיה של 18000 ש"ח מס ששילמתי שלמעשה לא היתי צריך לשלם אודה לפיתרון ??

RE:
תמי
תמיר פורר, עו"ד (רו"ח)

יש אפשרות במקרים האלה אכן לבצע פריסה כפי שאני מבין שעשו לך. מעבר לכך, אין דרך אחרת לחשב לפי שיעורי מס ישנים יותר.

RE:RE:
שגי
שגיב קירשנבוים

הי תודה על התשובה לא הם לא עשו לי מכיוון שזה למעלה מ-6 שנים ההחזרים עצמם אז הם לא יודעים מה לעשות כי החוק תומך רק ב-6 שנים לאחור בלבד והם מחפשים פיתרון האם ניתן בכל זאת לפרוש ע"פ 6 שנים החוק הזה??.

RE:RE:RE:
תמי
תמיר פורר, עו"ד (רו"ח)

מס הכנסה פורס ל-6 שנים את כל הסכום של ה-160,000 ש"ח וזאת לעניין מדרגות המס. מעבר ל-6 שנים לא ניתן לבצע פריסה או לחילופין לחשב לפי שיעורי מס ישנים יותר.

RE:RE:
שגי
שגיב קירשנבוים

הי תודה על התשובה לא הם לא עשו לי מכיוון שזה למעלה מ-6 שנים ההחזרים עצמם אז הם לא יודעים מה לעשות כי החוק תומך רק ב-6 שנים לאחור בלבד והם מחפשים פיתרון האם ניתן בכל זאת לפרוש ע"פ 6 שנים החוק הזה??.