שני

חישוב דמי ביטוח לאומי עבור עצמאי בעקבות שינוי לידועים בציבור

אני ובן זוגי גרים יחד מאוגוסט 2012 ומנהלים משק משותף מיולי 2013, עדיין לא הצהרנו בפני ביטוח לאומי. (לפי מה שאני מבינה במס הכנסה ההגדרה לבן זוג זה רק עבור זוג נשוי, זה נכון?) אני עצמאית ובן זוגי שכיר, האם יש צורך להצהיר שאנחנו בני זוג שגרים ביחד מאוגוסט 2012? או ששנה אחת תספיק? ובנוסף איך מוחשבים דמי ביטוח הלאומי עבור עצמאי בעקבות שינוי לידועים בציבור?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

הגדרה לבן זוג אין חובה שבני הזוג יהו נשואים גם הצהרה כי הצדדים ידועים בציבור מספיקה. לעניין החיושב עלייך לפנות לביטוח לאומי כדי לברר עניין זה

שני

תודה על התגובה! אז אוכל להגיש את הטופס לביטוח לאומי 107, ולהצהיר שאנחנו ידועים בציבור כשנה?