אתי לוי

זכויות ידועים בציבור

שלום, יש לי בן זוג ואנחנו מנהלים משק בית משותף אך ללא חשבון משותף. אנחנו יחד קרוב ל 10 שנים כאשר מתוכם 5 שנים גרים ביחד. רציתי לדעת מה זכויותיי במידה ואין הסכם כלשהו בכתב. דרך אגב, אנו גרים בשכירות.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

במקרה של פרידה ונוכח העובדה שאתם ידועים בציבור הרי שאם צד יוכיח רצון לשיתוף הזכויות שתהיו זכאים להם הינן כמו זוג שנישא. עו"ד עדיאל ברוך מומחה לדיני משפחה וירושה

אתי לוי

תודה. למה הכוונה אם צד יוכיח רצון לשיתוף? מה קורה במידה והצד השני לא מעוניין לשתף הזכויות? האם הוא יכול לעשות כך במקרה של חלילה פרידה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

צד יכול להוכיח בנסיבות מסוימות שהיה רצון לשתף ולכן יש לחק את הזכויות בין הצדדים. מומלץ לערוך הסכם לחיים משותפים בו קובעים מה יעלה במגורלם של הזכויות הכספים הנכסים וכו' במקרה של פרידה על מנת להימנע ממלחמות משפטיות.