ליאת

ידועים בציבור - מגורים בנפרד

צהריים טובים האם יש חובה לחלוק את אותו בית כדי להיחשב ידועה בציבור? אני גרושה + 2 וגרה במושב, בן זוגי גר מרחק רבע שעה ממני ואנו רואים אחד בשני בני זוג לפחות 4,5 שנים אחרונות. תודה לך

עו"ד יעל ורד

ערב טוב ליאת ישנם מס' מבחנים בפסיקה להכרה כידועים בציבור. מבחן א. הנכם מקיימים יחסים אינטימיים כבני זוג. מבחן ב. הפסיקה דרשה משק בית משותף אך הכירה בשנים האחרונות בידועים בציבור גם אם לא גרים יחד כל השבוע תחת קורת גג אחת. מבחן ג.מבחן סובייקטיבי כיצד אתם וכיצד הסביבה רואה אתכם. לאחר יותר מארבע שנות זוגיות יש להניח כי הסביבה רואה בכם כבני זוג לכל דבר ועניין וכן אתם כזוג. חוזרת לשאלתך אין חובה לחלוק אותו בית כדי להיחשב כידועים בציבור. כל מקרה על פי נסיבותיו המיוחדות. יעל ורד, עו"ד