רננה

הסכם הפרדת רכוש בין ידועים בציבור שלא אושר בבית המשפט

אנו מעל גיל 60 יחד כבר 7 שנים רוב הקשר היה בביתי אז, חתמנו על הסכם הפרדת רכוש ללא אישור בבית משפט וללא עו"ד הוא נתן לשותף שלו לחתום כעד. לפני שנה הזמין אותי לעבור אליו וכל קניות המזון יהיו עלי ועברתי. וביקש לבצע הסכם ממון מסודר לאישור בבית משפט אך מאלץ אותי לחתום על סעיפים שלא טובים לי ואני מסרבת. ואז הודיע לי שקיבל יעוץ מעו"ד לרדת מההסכם, והחליט לא לחתום איתי על הסכם. ואמר לי למרות שאני גרה אצלו שאני לא מוגנת ואין לי זכויות. והוא יגן על עצמו ורכושו ע"י צוואה. יש לו רכוש ולי יש רק דירה. רציתי לדעת מה גורל הסכם שלא אושר בית משפט . ומה עלול להיות מצבי במקרה כזה.

עו"ד יעל ורד

צהריים טובים וחג שמח אין חובה לאשר הסכם ידועים בציבור בבחת המשפט. הסכם ממון אינו מסדיר עניני רכוש שלאחר המוות אלא רק צוואה. איני יודעת מה תוכן ההסכם. גם אם יעשה צוואה עדיין יש לך זכויות של ידועה בציבור. תשובה ענינית יותר תינתן בשיחה אישית 0522717759. בכבוד רב' עו"ד יעל ורד