יערה

זכויות של בן הזוג בירושה שקיבלה בת זוגתו

אני ובן הזוג שלי חיים ביחד 7 שנים לא נשואים. סבתי הורישה לי חלק מדירתה ואני אחלוק אותה עם 4 בני דודים שלי. במידה ונחליט למכור את הדירה האם את החלק שאקבל מהמכירה האם הוא שייך גם לבן הזוג שלי או במידה וניפרד הכסף יישאר שלי בלבד?

יעל ורד עו"ד

ליערה שלום, כספי ירושה לא נכללים במסגרת חלוקת רכוש - איזון משאבים בין בני זוג. רק באם תכניסי את כספי הירושה למשק הבית המשותף או בריכשת נכס או זכויות על שם שניכם רק אז יוכל לטעון בן זוגך לחלוקת רכוש. אין הבדל עקרוני בין ידועים בציבור לביןזוג נשוי. עלייך להיוועץ כיצד ובמה להשקיע את כספי הירושה. רק הסכם ממון בין ידועים בציבור מסדיר באופן מוחלט את יחסי הממון שבין הצדדים. יעל ורד, עו"ד 0522717759