נטשה

הורשת דירה לילד תוך תכנון מס

שלום, אמי פנסיונרית והיא בעלת בית פרטי. לאחרונה עולות שאלות לגבי דין הבית כאשר תלך לעולמה. היא רוצה להבטיח שהבית יעבור לבעלותי (אני בת יחידה) ואם אפשר להמנע ממס... מה תהיה הדרך הכי טובה לתכנון המס? להוסיף אותי כשותפה בבעלות הבית? להעביר את הבית על שמי כל עוד היא בחיים? או להכין צוואה? בתודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד גלית הר-זהב

שלום רב, לשאלתך, עומדים לרשות אמך האפשרויות הבאות: 1. צוואה - צוואה היא הדרך הבטוחה והנכונה לעניין חוסר וודאות בגין אדם שאולי יטען כי מגיע לו נתח מנכס ואף פטור מס בגין העברת הזכות אלייך לאחר חו"ח מות אמך. כלומר בטוח ופטור ממס. 2. ירושה - מאחר ואת בת יחידה אז קרוב לוודאי שתרשי לבד את אמך, גם הליך זה פטור ממס אבל יש סיכוי קלוש שעוד אדם יטען לירושה. 3. מתנה - מתנה הינה העברת הזכות עוד בחיי אמך, אומנם המדובר בהליך בטוח ואפשרי אך זהו הליך שבו תצטרכי לשלם 1/3 מסכום המס בגין העסקה קרי 1/3 מס רכישה בהתאם למחיר הנכס. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות