גיא ס

כאשר מונה מנהל עיזבון שאינו מקובל על שאר היורשים

שלום מנהל העיזבון שנקבע הוא גם אחד היורשים מתוך 3 יורשים שהם לא ילדי הנפטרת. אני אחד הילדים האם לנו הילדים יש את הזכות לערער על ההחלטה?

עו"ד אתי סדיס

מנהל עיזבון יכול להיות כל מי שמסוגל לשמור על העיזבון ולמנוע פגיעה בערכו. לעניין זה גם אם אחד היורשים מסוגל לנהל את העיזבון בצורה תקינה הדבר יתאפשר לו על ידי בית המשפט. קירבת המשפחה היא אחד השיקולים אך לשיקול זה יצטבר גם השיקול של מסוגלותו של היורש להיות אובייקטיבי, אמין ולשמור על העיזבון. ובכל זאת אם היורשים אינם מעוניינים במנהל עיזבון שמונה, במיוחד אם יש חוסר אמון ויחסים לא תקינים בין מנהל העיזבון ליורשים, הם יכולים להגיש בקשה לבית המשפט לשינוי מנהל עיזבון, ואם בקשתם נדחת הם יכולים להגיש ערעור על ההחלטה. שיקול הדעת הסופי נתון תמיד לבית המשפט.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות