רות

צוואה מאושרת וכסף בבנק

שלום בידי צוואה מאושרת מבית המשפט על פיה אני יורשת % 40 מעזבונו של סבי. לסבי יש כסף בחשבון פתוח בבנק דיסקונט.כסף זה למעשה הוא העזבון היחידי שהוא הותיר. במידה ואני מגיעה לבנק עם הצו המאושר ביד האם חובתו של הבנק להעביר אלי את הכסף - קרי %40 מהכסף או שהוא עלול לעשות לי בעיות ? תודה

עו"ד אתי סדיס

מנסיוני במצבים דומים, כאשר קיימים מספר יורשים שדורשים את חלוקת הכסף ישנם בנקים שדורשים שמלוא הכסף יועבר למנהל עיזבון אשר יחלק אותו על פי פסק הדין. אחרים מסכימים לחלק את הכספים בהתאם לצו קיום הצוואה ישירות ליורשים. תלוי במדיניות המחלקה המשפטית של אותו הבנק. מציעה לך פשוט לפנולת לאותו הבנק עם העתק מן הצו ולברר את מדיניותם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות