דין

2 צוואות שונות - איזה מהן תקפה?

שלום וחג שמח דוד שלי נפטר לפני שהספיק לחתום על הצוואה שעשה אצל עורך דין שלו. לפני 7 שנים הוא כתב צוואה אחרת אצל עורך דין ובצוואה הישנה הוריש ירושה שונה לאנשים שונים מהצוואה האחרונה. איזה צוואה נחשבת תקפה ועל פיה יש לפעול?

עו"ד אתי סדיס

כבר אירעו בפסיקה מקרים שבהם יורשים פנו לבית המשפט בתביעה לתת תוקף לצוואה שנעשתה ולא נחתמה. הפסיקה קבעה כי מדובר בצוואה שאין לגביה גמירת דעת ולפיכך אינה תקפה. כלומר במקרה שלך הצוואה הראשונה היא התקפה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות