אור

חידוש מינוי מנהל עיזבון

בשנת 2010 מוניתי ע"י בי"המש למנהל עזבונה של אימי המנוחה למשך שנתיים , היום ברצוני לחדש את המינוי כדי לאפשר מכירה של דירת ירושה,ושאלתי היא מה ההנחיות לחידוש המינוי?

עו"ד אתי סדיס

ראשית יובהר כי כל עוד היורשים מסתדרים ביניהם, ניתן למכור זכויות היורשים בדירה ללא מינוי מנהל עיזבון אלא באמצעות עסקת מכר רגילה. אם בכל זאת קיימת מגבלה או בעייה במכירה על ידי היורשים עצמם יש להגיש בקשה לבית המשפט ובה לפרט את מטרת חידוש המינוי. כמו כן תצטרכי להסביר בבקשה מדוע לא ניתן למכור את הדירה באמצעות היורשים וללא מינוי מנהל עיזבון.

אור

אכן יש בעיה עם אחד היורשים ,האח הגדול חי בארה"ב במשך כ-20 שנה וניתק עימנו קשר ולא ניתן למצוא אותו? ולכן מוניתי למנהל עיזבון. והאם יש דרך למכור את הדירה מבלי לחדש את מינוי מנהל העיזבון?

עו"ד אתי סדיס

בנסיבות שתיארת, אם הדירה רשומה כבר על שם היורשים, אזי אינך צריכה מינוי מנהל עזבון. אלא את צריכה להגיש בקשה לפירוק השיתוף ביניכם באמצעות מכירת הדירה על ידי כונס נכסים (תשובתי הגיעה באיחור עקב תקלה).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות