אבי

סמכות המפקח על הביטוח

קרן פנסיה (קטנה) מסוימת השתמשה בסמכותה לרעה (בטיפול בתביעה לנכות), וניסתה לגזול מעמיתה את זכויותיו. האם בתלונה למפקח על הביטוח רשאי המפקח לקבוע כי סמכות הקרן לקבוע את הזכאות של עמיתה הספציפי, תישלל ממנה? ככל שהתשובה חיובית: האם המפקח על הביטוח יכול בעצמו לקבוע במקום הקרן את הזכאות? או לקבוע שהטיפול בזכאות יועבר לגורם אחר/לקרן אחרת?

עו"ד אילן להב

שלום אבי - עקרונית התשובה שלילית - למפקח אין כלים לבחון זכאות והוא גם אינו מתיימר להחליף את סמכויות הקרן ולכן אין סיכוי סביר שהוא ישלול מהקרן סמכות טבועה שלה., רק עקב תלונת עמית. אם אתה חש שנעשה לך עוול - הטיפול צריך להיות משפטי.

אבי

ראיתי שהמפקח רשאי לשלול רישיון של חברת ביטוח. מה לגבי שלילת רשיון של קרן פנסיה? האם המפקח על הביטוח רשאי לשלול לקרן פנסיה את רישיונה (ככל שמוכח כי מעלה בתפקידה והשתמשה לרעה בסמכותה)