ורד

בירור בקשר לביטוח

היי אבא שלי כבר כשנה נמצא בבית אבות במחלקה סיעודית כי הוא סובל מאלצהיימר והוא סיעודי מלא ויש לאמא שלי מבית משפט אפרוטרופוס מלאה. הגשנו תביעה לחברת ביטוח דקלה היות ומשולם לו כבר מס' שנים ביטוח סיעודי ואמרו לנו לחכות כ 3 חדושים לתשובה. אני הבנתי שיש מצב שהוא לא זכאי לקבל כלום כי יש לו קוד ממשרד הבריאות של סיעודי מלא וזה מתנגש עם חברת הביטוח ואז הם יכולים להגיד שזה כספים של המדינה ולאמא שלי לא יהיה מגיעה שום החזר כספי חודשי לתלשום שהיא משלמת עבור שהייתו בבית אבות. האם זה נכון? תודה מראש ורד

ורד פרץ, עו"ד

ורד שלום 1. המידע שקיבלת לא בהכרח נכון, הכל תלוי בסוג הפוליסה הקיימת בדקלה. במידה וזו פוליסת סיעוד דרך קופת החולים שלכם (דקלה משווקת עבור "כללית"), התנאים שופרו לאחרונה וככל הנראה יש כיסוי של עד 80% מההוצאה או תקרה של 9,000 ₪. 2. אם זו פוליסה פרטית לחלוטין בדקלה, יש לבדוק בפוליסה עצמה מה תקרת הפיצוי למבוטח המאושפז במוסד סיעודי. 3. הכתובת הנכונה ביותר לבירור שאלותיך אלו היא - חברת דקלה עצמה.