יפית

ביטוח סיעודי

יש לי שנים ביטוח סיעודי שעשיתי לפני שהתחתנתי וגם בעלי עשה לכל המשפחה ביטוח כזה דרך העבודה שלו. אני רוצה לבטל את הביטוח שלי. האם חברת הביטוח מחוייבת להחזיר לי את הכסף שהשקעתי כל השנים ואם לא, מה קורה עם הכסף שהופקד כל השנים?

נכדה

שלום, סבתא שלי שוהה בבית אבות במצב סיעודי ומקבלת קצבה חודשית מביטוח דקלה. רק בת אחת שלה משלמת את מה שנדרש כהשתתפות עצמית משום שנקבע שעל פי ההכנסות לבת השניה אין אפשרות כלכלית לשלם והיא פטורה מכך. האם על פי ביטוח דקלה הבת שלא משלמת מחוייבת להחזיר לאחותה את הסכום ששילמה מכספי האם?

ורד פרץ פרידמן, עו"ד

יפית שלום, אין כל החזר פרמיות על תקופת העבר. באם במהלך תקופת הביטוח היה מתרחש מקרה ביטוח היית זכאית לתשלום תגמולי הביטוח, ואולם אם לא קרה מקרה הביטוח אין כל זכאות להחזר פרמיות. חתימה טובה ורד פרץ פרידמן, עו"ד