גרשון

שאלה בעניין ביטוח סיעוד

מדובר בביטוח סיעודי קבוצתי דרך מקום העבודה. נאמר שניתן לתבוע הפעלת ביטוח סיעודי גם אחורה עד 3 שנים. באלו נסיבות זה אפשרי? נאמר שצריך להסביר ולנמק "היטב" את הסיבות שלא הוגשה תביעה יותר מוקדם כדי להצדיק את ההפעלה אחורה. אלו נסיבות הגיוניות? מקובלות? סבירות? מדובר בחולת אלצהיימר כבת 90 שעבורה כבר נלקחה עובדת זרה (ללא היתר עדיין) למשך שעות היום ובשאר הזמן הבת שלה מטפלת בה. המחלה בת כ 6-7 שנים בהדרדרות משתנה. כיום סיעודית לחלוטין. האם מקובל בתביעה אחורה להתפשר על משך הזמן אחורה? הביטוח עצמו הוא ל-3 שנים בלבד ונאמר שמותר לתבוע אחורה עד 3 שנים. תודה למשיבים.

ורד פרץ - פרידמן, עו"ד

גרשון שלום, חוק חוזה ביטוח מחייב מסירת הודעה מיידית על קרטות מקרה הביטוח. ואולם גם אם לא נמסרה הודעה זה לא סוף פסוק. אם למשל יש מסמכים רפואיים או כל אינדיקציה אחרת לפיה החולה היתה סיעוית עד 3 שנים אחורה ניתן בהחלט להגיש תביעה. אני ממליצה לך בחום להיוועץ עם עו"ד ואתה מוזמן ליצור עימנו קשר. אני לרשותך 0507102353. חתימה טובה ורד פרץ - פרידמן, עו"ד